The New Lawn, Nailsworth Football Stadium March 2016

Google Maps
The New Lawn Ariel Map (c) N-SURV 2016

The New Lawn is a football stadium in Nailsworth, Gloucestershire. It has been the home of National League club Forest Green Rovers since 2006. During the 2007-08 season the stadium was shared with Gloucester City. The stadium has a capacity of 5,140, of which 2,000 is seated. It replaced The Lawn Ground as Forest Green Rovers’ home stadium and is expected to be replaced by a new stadium development located near the M5 motorway.

N-SURV were commissioned to perform a Display Energy Certificate in March 2016.

The buildings were surveyed in one day with field measurements checked against existing but poor quality site plans. Using DesignBuilder the building was modelled in order to only determine the Gross Internal Floor Area (NCM). At this stage, producing a Commercial EPC would have been relatively straight forward, needing only the HVAC, Lighting, Glazing, DHW and building fabric information.

The buildings were recently fitted with several Solar PV Arrays which should where possible, be included in the DEC calculations. Frequently there are challenges harmonising FiT (Feed In Tariff) records with Electricity and heat fuel bills, the margin for difference is 28 days either side. FiTs are typically submitted every three months and it is not possible to estimate or extrapolate system efficiency to an accuracy sufficient to meet with the Government Conventions necessary to produce a valid Display Energy Certificate. In the case of The New Lawn, the FiT was alligned sufficiently with the given energy bill records.

The buildings were fitted throughout with relatively new Mitsubishi outdoor and indoor split system Air Conditioning units and the main building was heated in main by a series of industrial gas boilers with secondary Hot Water storage and circulation.

Scaled Plan Drawings
Building GIA Model (c) 2016 N-SURV

Lighting was a blend of energy saving and LED. Significantly, the Management of The New Lawn were proactive in their energy management and had existing schemes and training plans in place
for all staff to ensure that energy was effective used and saved where possible. These positive initiatives reflected favourably on the final score of the Display Energy Certificate.

All the information contained in this report is available publicly on the Landmark administered Energy Performance Certificate Register.

 

 

Leave a Reply